bogne

Gå upp kl 05

Publicerad 2012-03-22 16:52:08 i Vardag,

Ännu är dagen inte slut och jag har redan hunnit med massor. Detta med att gå upp kl 05 är nog det ultimata om man vill få saker gjorda, tack du kända bloggerska för det tipset! Har så mycket annat roligt för mig självklart än att bara plugga, saker som händer bredvid plugget också som ger en motivation och mer energi.


Gahh! Ser grymt fram emot denna höst. Kommer hända mycket roligt. Tråkigt att jag är så kryptisk, men den som väntar på något gott.


Crazy cat lady som jag är glömde jag ju bort att ge katten Beliji lite fame också:
Dag 3 av 16 – Min favoritårstid

Publicerad 2012-03-22 10:12:03 i Vardag,

Min absoluta favoritårstid är nog våren. Eller vänta, det är hösten. Båda. Det skiftar beroende på vilken årstid det är vid tidpunkten jag får frågan. Är det vår så säger jag självklar att det är våren, är det höst så älskar jag hösten.


Men vad som göra att jag tycker om våren är för att det blir ljusare och så pass varmt att jag trivs. Avskyr sommaren lite för att det blir lite för varmt eller så blir det för kallt. Våren är väldigt lagom. Dessutom hittar man albino sniglar!
Tagen på Kolmårdens Djurpark en tidig vårmorgon. Snacka om att jag blev förvånad, det finns albinomördarsniglar! Såg ut som ett finger legandes på marken, var ju tvungen och titta vad det var. En anna bild som är tagen på Kolmården är en som jag tog under tidiga hösten då Lodjuren hade fått ungar. Helt underbar!
Plugg är köttsås

Publicerad 2012-03-22 10:00:27 i Vardag,

Tänkte uppdatera läget med att berätta att pluggande är köttsås. Nu menar jag självklart att köttsås är något dåligt. Brukar ofta nämna köttsås när det är något awesome, så det beror väl lite på hur man tolkar sin egen plugg situation. Ibland kan de ju vara sjuk kul också.

Delar med mig av lite bilder som berättar lite vad som hänt:
Jag har tre katter. En av dom heter Sören, som visas på bilden. Han är en konstig kisse som gärna gör allt för att visa matte att han vill ha uppmärksamhet. Hittade honom på golvet så här, snacka om att fläka ut sig. Han gillar och fjäska också, jämt.
Sixten som poserar med min jakt på underhållning erhållen från ett presentkort på OnOff från företaget Sogeti. Helt random att vinna ett presentkort, jag brukar inte vara den som "vinner" saker, men presentkort är jag duktig på att fiska in. Eller rättare sagt är jag väl duktig på att svara på frågor?
Tog en resa till Alingsås! Hmm, bilden berättar väl inte så mycket om själva staden, blev mest fachinerad (måste verkligen lära mig stava till ordet då jag blir detta väldigt ofta!) över den disiga resan dit, mycket häftigt. Blev faktiskt inspirerad till att måla. Eller det blir jag väl alltid om jag ser en häftig solnedgång, när ljuset ligger rätt när det regnar eller stora dramatiska moln. Me like!
Typ som denna solnedgång en dag efter jobbet på sommaren. Sjukt värt!


Ja, alla bilder tagna är med min mobil. Skruttigt jag vet.


Märkte precis att det inte blev så mycket prat om själva pluggandet, men lika bra det för det är verkligen inte intressant att klaga om eller vara bitter om. Så jag bespar alla från det och låter det sparas till en annan dag.


Köttsås

Publicerad 2012-03-08 17:43:28 i Allmänt,

Grupparbete med Köttsås-gänget.

Just nu går vi kursen e-tjänster i företag och samhälle, som i grund och botten går ut på att hitta "egna" design kriterier för att sedan applicera dom på en egengjord design av en e-tjänst. Det låter kul va? Måste säga att det var väldigt svårt att komma in i stämningen i denna kurs på grund av att man haft mycket annat att göra och prioritera. Det mest spännande med denna kursen är att vi får designa en egen e-tjänst baserade på ens egen mål.

En skiss över våran e-tjänst:Som ni ser är det en e-tjänst baserad på en app i telefonen. Sjukt spännande sätt att göra wireframes på, ytan är ju så liten!


Nu sitter vi och försöker få ihop det sista, imorgon är det seminarum på detta kl 08.00! Pepp!
sås

Pågående projekt

Publicerad 2012-03-05 15:56:31 i Projekt,

Måleri, målara, målande... något.


Har många "work in progress"-projekt, några smakprov:
Jag tror några har sett denna förut, men jag har ännu inte gjort klart den. Hmm, tappade inspiration och motivationen när jag insåg att min dator inte klarade av att hantera storleken på bilden. Hade ju tänkt att skriva ut den så började större än vad jag brukade. Får se om jag någonsin kommer skriva ut mina verk på duk. Ska kolla upp det, är trots allt granne med ett tryckeri.
Den kända rödluvan. Detta är ett av mina svåraste verk någonsin gällande ljussättning och "teknik". Har kämpat med denna väldigt länge, tänkte bara ge en hint om figuren nere i vänstra hörnet. Vilket betyder mycket päls=måste skapa penslar som gör detta mycket smidigare. Egentligen är det inte så svårt att göra nya penslar i photoshop, det är nog bara jag som inte hittar tid till att göra det.
Vill börja med att låta andra beställa konst/bilder. Tänkte göra den allra första gratis, för att se om det finns intresse. Ge gärna ett förslag, så kommer jag välja det bästa förslaget och göra en målning. Vill du ha målningen på ett visst sätt såsom färg, ljus och motiv så ange det också. Skicka en kommentar eller skriv på min facebook :)

Denna vecka

Publicerad 2012-03-05 08:36:44 i Projekt,

Mycket att göra denna vecka!

Höjdpunkterna att se fram emot:
- Dugga i kalkylering
- Tentamen i databaser och datamodeller
- Event med företag jag vart med och annordnat för våra studenter på programet
- Innehållsrikt sektionsmöte med gamla och nya styrelsen.
- Plugg i massor gällande alla kurser jag läser


Nu gäller det bara att strukturera hela veckan så att allt klaffar. Inget slöseri med tid nu! (hmm, kom precis på att detta med att hänga på sin blogg är lite slöseri med tid, sedan kom jag på att det alltid är bra att göra listor så man kommer ihåg allt det viktiga man ska göra under veckan.)


Nu kommer det en bild som egentligen inte har så mycket med innehållet att göra. Men ändå lite grann då jag denna vecka förhoppningsvis får svar om den återvändar tjänst jag fått som sommar jobb! Det är sjukt spännande.


Lite köttigt.

Publicerad 2012-03-04 15:48:33 i Vardag,

Provar detta med att göra ett inlägg från mobilen.

Har haft en trevlig Suntrip helg.
Hiss: awkward-dansen till när den svenska björnstammen spelade. Epic!
Diss: missade miniräknare till duggan i kalkyleringen. (hehe, gillar iphones autocorrect på ordet dugga).


 

Flytt + fest på schemat

Publicerad 2012-03-01 08:26:35 i Allmänt,

Idag är det dagen Sofie flyttar till Linköping! Vilket är sjukt spännande. Mitt stora uppdrag idag är att hjälpa henne att flytta och hoppas på att allt flyter på smidigt.

Har massa saker jag borde göra idag men inte hinner med, sådana allmänna saker som folk inte bryr sig om att man skriver, men jag tycker listor är väldigt kul så här blir en lista på vad jag borde göra:
- Svara på massa viktiga mail
- Plugga! i ALLA kurserna då.
- Städa
- Skriva ned viktiga saker och idéer!
- och sedan komma ihåg att jag ska göra det här...


Hmm, blev inspirerad av en känd bloggerska (ehem, gissa vem?), om att vara så effektiv som möjligt under en dag. Svaret är att gå upp kl 06 på morgonen. Tror jag borde köra med den, är trots allt en pigg morgonmänniska så den rutinen borde väl gå att fixa. Allt för att hinna med så mycket som möjligt.


Senare ikväll, när Sofie har kommit någelunda till ro i sin nya lya blir det fest + kravall! Pepp!? eller?
sås

Om

Min profilbild

Ida

Målar, spelar musik, sjunger och är en sån där som tycker om att göra mycket saker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela