bogne

nördighet

Publicerad 2009-10-27 13:51:05 i Allmänt,

Har konstaterat att jag har tittat alldeles för många gånger på Björn Bröder. Men kan inte sluta se den då jag hela tiden blir så faschinerad av historien och att hela filmen (nja, NÄSTAN hela filmen) är helt animerad och det är så galet snyggt med hur dom göra naturen, karaktärerna och alla dessa miljöåkningar som verkligen gör att filmen känns som en enda stor inpirationskälla för mina konstnärsfingrar.

Det är bra.

Jag trodde nog aldrig att läsningen av engelska böcker kunde bli så lärorik.
Antagligen för jag är för himla nyfiken och lite nördig i det engelska språket, då jag tittar upp ett ord i mitt lexikon så fort det blir lite osäkert. Det är min typiska tisdagskväll underhållning.

Nördigt? Yeah...

Nääe nu ska jag nog underhålla Sixten med att jaga en död fluga virat i ett snöre.

Snart kommer:

Publicerad 2009-10-21 19:51:32 i Allmänt,

Idag var jag och min vän Anna och smög omkring i en bokaffär.

Jag var mest och titta bland dom engelskt skrivna pocketböckerna.
Vad ni kan vänta er få veta snart på denna blogg:The Gargoyle
av Andrew Davidson 

Är tydligen en så rätt så läskig bok, enligt dom som läst den. Ska bli spännande då jag generellt inte läser mycket thiller och crime.(Bild från första upplagan gjort -84)
The Eye of the World av Robert Jordan

En fantasy bok! yeah! ehm... ja, jag har sedan jag läste Eragon serien fastnat för genren fantasy. Får då se om detta är något att ha, då detta är första boken i serien The Wheel of Time. MEN serien har jämförts med Tolkiens mästerverk "Jordan has come to dominate the world Tolkien began to reveal". Sedan då boken gavs ut -84 har nu boken blivit nytryckt 2003, så har intresset blivit större för denna serie. Nice.

gött!

Skriva om böcker

Publicerad 2009-10-21 19:25:30 i Allmänt,

jeah.

Jag har läst. Dom stunder jag läst en riktigt bra eller riktigt usel bok så har jag alltid velat skriva ned någonstans om vad jag tyckte om det stycke jag precis läst.

Varför inte använda bloggen?Mannen som älskade Yngve
av Tore Renberg

En dag fick jag för mig att gå till bibloiteket och läsa en helt random bok. Denna dök upp inför mitt synfält och jag snatchade den direkt. Vilken överraskning jag fick!

Vi följer med Jarle Klepp på en omtumlande resa om att bli hopplöst förälskad i en kille på sin skola. En främmade och förvirrande känsla som får Yngve att förändras. Jarle är den där typen som vet allt om politik och är inte rädd att starta disskutioner om varför komunismen finns. Jarle har en snygg flickvän, sin bästa vän Helge och såklart sitt punkband Mathias Rust Band. En bok djupt nedrotad i 80-talets musik, trender och livsstil.

Vad jag reagerade mest på när jag läste boken, var inte det att Jarle blir högt över öronen förälskad i en annan kille, utan att jag inte alls hände med i svängarna när alla referenser till 80-talets musik kom på tal i boken. Först var det en rolig grej, med all fakta.. Sen vart det rörigt :P

En roman över att bli djupt förvånad över sig själv, om att älska sin mamma och helst vilja slippa se sin pappa, och om vad kärleken kan göra med en människa!

Rekomenderas!

4 av 5 Toasters.


Om

Min profilbild

Ida

Målar, spelar musik, sjunger och är en sån där som tycker om att göra mycket saker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela