bogne

Dra alla över en kant.

Publicerad 2010-03-25 10:54:47 i Allmänt,

Jag har senast igår och idag följt en händelse som har skakat om Sverige. Det handlar om en ung kille som våldtagit en ung flicka. Händelsen beskrivs både i tidningar, bloggar, facebook och på TV.

Killen har blivit dömd för våldtäkt mot barn då flickan var under 15 år. Den by killen bor i hyllar honom och smutskastar flickan och säger att hon sprider falska rykten om både ditt och datt. Medan vårt rättsväsende menar att flickan med sin väldigt trovärdiga historia och vinkling av händelsen är sanning. Det är grundar man domen mot killen på.

Jag gillar inte att ta sida i något som denna händelse och om vem som har "rätt". För min uppfattning är att båda sidor av denna dom är väldigt diffusa i sina uttalande och anklagelse till väldtäkt är så pass allvarliga att man inte bör dra förhastade slutsatser förren bevisen ligger framme som glasklart.

Det som skrämmer mig i denna händelse, som denna blogg av Lisa Magnusson, ger en bra sammanfattning utan att ta någon sida, är vad lite fakta gör mot folks agerande.

Jag läste diskussionerna på Facebook gruppen som är på dom utsatta tjejernas sida, och kommentarerna om pojken där gör mig mörkrädd. Samma visa upprepas vid facebooks fanclub som visar stöd för pojken, där man klankar ned på flickan/flickorna. Hur kan man slänga ur sig sådana anklagelser när man själv inte vet sanningen på 100%?

Visst man blir väldigt arg. Det blir i alla fall jag. Att i den by som denna händelse utspelat sig i valt att verkligen blunda för sanningen. Något är det som inte stämmer, JA, då gömmer vi huvudena i sanden.

Nej, det som upprör mig mest är den präst som under en skolavslutning tycker det var rätt av pojken att få ge ut blommor till sina klasskamrater. Då sedan en reporter i dokumentären igår frågar om prästen tänkt något på hur flickan kan tänkas ha det.

Jag citerar den blogg jag länkade till:

"Hur flickan kände inför det tilltaget har han faktiskt inte tänkt på, medger han. Och när reportern frågar om han vet att pojken bara några timmar efteråt våldtog en annan flicka på en badstrand så är hans reaktion: "Stackars kille... och tjejen givetvis också"."


"Nej nu kommer jag gå ur svenska kyrkan för vad den där prästen sa" Har jag sett väldigt många kommentarer om. Det är synd att man tänker så, hur trångsynt är man inte då när man tror att en präst utrycker sig väldigt "dumt" för sitationen, och väljer att måla detta på den HELA svenska kyrkan?

DET, blir jag uppörd över. Då blir man lika trångsynt som hela händelsen där i Bjästa.

Jag vill bara med detta inlägg beskriva min frustration över vårt rättväsende och folks förhastade meningar. Det är sjukt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ida

Målar, spelar musik, sjunger och är en sån där som tycker om att göra mycket saker.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela