bogne

Dra alla över en kant.

Publicerad 2010-03-25 10:54:47 i Allmänt,

Jag har senast igår och idag följt en händelse som har skakat om Sverige. Det handlar om en ung kille som våldtagit en ung flicka. Händelsen beskrivs både i tidningar, bloggar, facebook och på TV.

Killen har blivit dömd för våldtäkt mot barn då flickan var under 15 år. Den by killen bor i hyllar honom och smutskastar flickan och säger att hon sprider falska rykten om både ditt och datt. Medan vårt rättsväsende menar att flickan med sin väldigt trovärdiga historia och vinkling av händelsen är sanning. Det är grundar man domen mot killen på.

Jag gillar inte att ta sida i något som denna händelse och om vem som har "rätt". För min uppfattning är att båda sidor av denna dom är väldigt diffusa i sina uttalande och anklagelse till väldtäkt är så pass allvarliga att man inte bör dra förhastade slutsatser förren bevisen ligger framme som glasklart.

Det som skrämmer mig i denna händelse, som denna blogg av Lisa Magnusson, ger en bra sammanfattning utan att ta någon sida, är vad lite fakta gör mot folks agerande.

Jag läste diskussionerna på Facebook gruppen som är på dom utsatta tjejernas sida, och kommentarerna om pojken där gör mig mörkrädd. Samma visa upprepas vid facebooks fanclub som visar stöd för pojken, där man klankar ned på flickan/flickorna. Hur kan man slänga ur sig sådana anklagelser när man själv inte vet sanningen på 100%?

Visst man blir väldigt arg. Det blir i alla fall jag. Att i den by som denna händelse utspelat sig i valt att verkligen blunda för sanningen. Något är det som inte stämmer, JA, då gömmer vi huvudena i sanden.

Nej, det som upprör mig mest är den präst som under en skolavslutning tycker det var rätt av pojken att få ge ut blommor till sina klasskamrater. Då sedan en reporter i dokumentären igår frågar om prästen tänkt något på hur flickan kan tänkas ha det.

Jag citerar den blogg jag länkade till:

"Hur flickan kände inför det tilltaget har han faktiskt inte tänkt på, medger han. Och när reportern frågar om han vet att pojken bara några timmar efteråt våldtog en annan flicka på en badstrand så är hans reaktion: "Stackars kille... och tjejen givetvis också"."


"Nej nu kommer jag gå ur svenska kyrkan för vad den där prästen sa" Har jag sett väldigt många kommentarer om. Det är synd att man tänker så, hur trångsynt är man inte då när man tror att en präst utrycker sig väldigt "dumt" för sitationen, och väljer att måla detta på den HELA svenska kyrkan?

DET, blir jag uppörd över. Då blir man lika trångsynt som hela händelsen där i Bjästa.

Jag vill bara med detta inlägg beskriva min frustration över vårt rättväsende och folks förhastade meningar. Det är sjukt.

En nörd får välja framtid

Publicerad 2010-03-18 16:36:33 i Allmänt,

För ett par dagar sedan valde jag utbildningar till hösten som kommer nu.

Det var en utbildning som fångade mitt öga extra mycket, Systemvetenskap på Linköpings Universitet. Vad gör en systemvetare då? Grund och botten handlar det som att förstå IT sytem och anpassa dom efter användning av oss människor. Intressant frågar jag mig själv... ja.

Men självklart har jag sökt fler utbildningar och velar just nu över vilken man ska välja först. Det knäppa med detta är det antagnings sytem som studera.nu kör med. I fall man kommer in på den första utbildning man söker, så stryker dom sedan de andra alternativen. Så ifall du faktiskt vill välja en annan linje än den du kom in på... så är du rätt så körd.

Så, där var en uppdatering över framtids planerna. Som ALLTID lyckas ändra för mig. Det senaste årt har det velat mellan:

civilingengör, lärare, sjuksköterska, socionom, systemvetare och sist men inte minst... illustratör.

fåglar i fönstret

Publicerad 2010-03-16 15:07:27 i Allmänt,

Fick inspiration från Linns blogg att göra små fåglar av papper. Självklart blev the cats väldigt intresserade, och åt upp en. Bilden nedan visar Sören som precis slitit av huvudet på en av dom.

Nu ska jag överraska min man med att göra pannkakkor :)

03:45

Publicerad 2010-03-15 04:47:18 i Allmänt,

Idag vaknade jag 03.45.

Förskräckt till min fasa inbillar jag mig själv att jag är försenad och vaknar till som om solen hade tänds. Tankar i huvudet far runt, jag måste hinna med: ladda mobilen med pengar, göra en extra frukost, ge katterna mat, hinna göra mig inordning till jobben.

Jobben? Jo, 3 av dom faktiskt på samma dag. Från 06.00-21.45, i sträck, utan någon direkt paus.

Så är det tydligen om man jobbar extra.

Nu är klockan 04.42 och jag kan inte somna om, skulle egentligen kunnat sova en halvtimme extra.

Hoppas ni andra har en lite mildare jobbdag, skoltid eller för er som inte har någon sysselsättning önskar jag er en fortsatt trevlig dag.från en sömnig Ida


lägenhets jakten har börjat

Publicerad 2010-03-09 20:42:21 i Allmänt,

Vad händer för intressant?

Letar lägenhet med fästman och tre katter. Vilken otrolig resa till vuxenvärlden, då vi troligtvis kommer sköta hela affären själva. Vi kommer satsa mest på en bostadsrätt, då hyresrätter i norrköping verkligen är.. ska vi säga svindyra? Då pungar jag hellre ut med en summa pengar och får ned månads hyran 1-2 tusenlappar.

Sedan är flytten från en insats lägenhet på 30kvm till en större billig tvåa väldigt behövligt.

Vi var på en visning av en hyresrätt igår. En liten visning som symboliserade startskottet för jakten på ny lägenhet. Vilken mardrömsresa det var, aldrig mer. Dom som hyr lägenheten idag ger oss en skräckhistoria om att deras förråd i källaren blivit bestulen på värdefulla saker. "Ja, om ni ska bo här så var beredda och köp bra lås, man vet aldrig vem det kan hända"

Hehe.

Blir man sugen att hyra den lägenheten då? Nej.

Kommer boka ett möte med banken och skaffa ännu mer vuxenpoäng. Så otoroligt bra det känns när man faktiskt får snurr på livet igen efter en svacka med arbetslöshet.


Så, nu ska jag upp tidigt och jobba hela dagen imorgon. Har räknat ut att jag kommer jobba totalt 13 timmar imorgon. Tjohoo för timanställningar!

köttsås och lasange tillsvidare

Om

Min profilbild

Ida

Målar, spelar musik, sjunger och är en sån där som tycker om att göra mycket saker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela